* GUTS i betydning mot og besluttsomhet. -> Ha den indre styrken og viljen til å ta utfordringer.

Det er fem personlige egenskaper som er spesielt viktige å ha med seg som gründer. Mot, motstandsdyktighet, kvalitetsbevissthet, målorientering og gjennomføringsevne.

Tenker du at du ikke har alle disse egenskapene? Du har muligheten – du kan å øve på alle fem :)!

Mot til å gjøre feil.

Har du tenkt på at mennesker som er modige ser på det å gjøre feil som verdifull læring? Da blir du ikke så redd for å ta feil. De ser hvor viktig det er å være utholdende og ikke gi opp.

For å overvinne frykten for å feile må du trene på å gjøre ting som får deg ut av komfortsonen.

Hvordan kan du trene på å bli mer modig?

Øv på å gjøre noe du ikke tør! Det trenger ikke å være å hoppe i fallskjerm, men f.eks. å legge ut et bilde av deg selv eller noe du har laget på nett. Kjøre ned den bratte bakken. Ta ordet i en forsamling. Holde en tale.

Jeg har alltid vært nervøs for å holde tale, få alle øyne på meg – og ikke minst – hva skulle jeg si?

Jeg fikk en a-ha-opplevelse da noen holdt tale til meg. Jeg kjente på hvor skikkelig glad jeg ble for det! Da bestemte jeg meg for å snu fokuset, og la en plan for å bli mer modig. Jeg skulle holde tale hver gang jeg hadde mulighet.

Tenk om jeg kunne gjøre andre like glad som jeg ble? I mine taler bestemte jeg meg for å ha fokus på den jeg holdt tale for – og da handlet det ikke om meg. Så da var det ikke så farlig.